Nieuws

Op deze pagina verzamelt EWF-Lab nieuwsberichten die we in de media tegenkomen.

Klik het nieuwsitem aan om het mediabericht te lezen.

Ontdek het verhaal achter het innovatieve klimaatconcept Earth, Wind and Fire in dit exclusieve interview met Ben Bronsema, de visionaire bedenker achter dit unieke concept. Ben deelt zijn inspirerende reis vanuit de wereld van airconditioningtechnologie naar het creëren van een meer integratieve en duurzame indoor klimaatervaring. In het interview onthult hij de essentiële componenten van Earth, Wind and Fire, zoals het Ventec Dak, het Klimaatcascade en de Zonne-schoorsteen, en deelt hij inzichten in zijn filosofie van binnenklimaatontwerp.

Leer meer over de implementatie van dit baanbrekende concept in opmerkelijke gebouwen zoals Hotel Four Elements en het Langeveld Gebouw, en ontdek de uitdagingen en triomfen bij het streven naar optimale energie-efficiëntie. Ben bespreekt ook zijn persoonlijke overgang naar een focus op binnenklimaatervaringen, gevoed door zijn eigen ervaringen met verwarmingssystemen en de vorming van de EWF Lab Foundation om het concept verder te ontwikkelen.

Ontdek hoe Earth, Wind and Fire niet alleen een klimaatconcept is, maar een beweging die streeft naar duurzame en comfortabele gebouwen, waarbij de menselijke ervaring centraal staat. Verken met ons de reis van Ben Bronsema en zijn passie voor het bevorderen van positieve menselijke interacties met klimaattechnologie.

Lees hier het hele interview

Terugblik EWF Symposium 2023

Tweede gebouw met EWF geopend!

Op 23 mei vond het eerste symposium van de Stichting EWF-Lab plaats bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam inclusief een rondleiding door het Langeveld Building.
Het tweede gebouw in Nederland waarin het EWF-concept is toegepast.

Op 10 november 2022 is het MFOII van de Erasmus Universiteit in Rotterdam geopend.