Lezing the Lighthouse Club Nederland, departement Noordzeekanaal

De Lighthouse Club Nederland (LHC) is een landelijke vereniging van mensen met een leidinggevende functie in de bouwsector, of er direct of indirect bij betrokken. De LHC biedt onderdak aan alle disciplines die de bouwnijverheid kenmerkt, ontwikkelaars, architecten, bouwers, installatieadviseurs en -installateurs, bouwjuristen, politici etc. Het ledenbestand weerspiegelt daardoor de volledige breedte van de bouwketen. Bij de Lighthouse Club ontmoet de bouw- en vastgoedsector elkaar, van young professionals en start-ups tot ervaren ondernemers en leidinggevenden. Iedereen is welkom, als je iets waardevols meebrengt in de vorm van leiderschap, ondernemerschap, innovatie, netwerk of kennis. Wie lid is maakt snel en makkelijk nieuwe contacten in persoonlijke netwerken en verbreedt en verdiept zijn kennis. Het motto van de LCH is: ‘aliis cum humanitate’: samen in menselijkheid. In 2011 werd aan de LCH de Koninklijke Erepenning toegekend vanwege 50 jaar grote inzet voor kennisdeling en dialoog in de bouw.

De LHC Nederland is ingedeeld naar regio’s, de zogenoemde departementen. De departementen zijn zelfstandige verenigingen die tezamen de landelijke vereniging vormen. Op dit moment telt de vereniging 36 departementen. De maandelijkse bijeenkomsten van de departementen vormen de ruggengraat van de verenigingsactiviteiten.

Op 17 maart was Ben Bronsema door departement Noordzeekanaal uitgenodigd voor een lezing over het Earth, Wind & Fire (EFW)-concept voor Natuurlijke Airconditioning. De bijeenkomst vond plaats in hotel Four Elements in Amsterdam Yburg, waar het EWF-concept in 2019/2020 als wereldprimeur succesvol zijn vuurdoop onderging. Na de presentatie werden de 45 aanwezigen groepsgewijs door Johan Beugeling, hoofd technische dienst van het hotel, rondgeleid langs de techniekruimten en de EWF-voorzieningen, de Zonneschoorsteen en de Klimaatcascade. Veel indruk maakte de overdrukruimte aan de voet van de klimaatcascade waar men fysiek de toevoer van de frisse ventilatielucht kan ervaren zonder het hinderlijke laagfrequente ventilatorgeluid van conventionele airconditioning.

De bijeenkomst werd afgesloten met een voortreffelijk diner uit de Herbs Garden keuken van het hotel, een “culinary experience with local flavors and a global state of mind!”

LCH-departementen die belangstelling hebben voor een EWF-presentatie en/of een rondleiding in hotel Four Elements kunnen contact opnemen met de Stichting EWF-Lab.

Lezing Lighthouse Club - EWFLab Nieuws